Zilele trecute am gasit un post interesant pe  TechRepublic  privind solutiile de brainstorming

si de aici idea de-a face un mic  test pentru a  doua din cele cinci instrumente  opensource prezentate in respectivul post. Instrumentele alese  fiind  Coggle si FreeMind  , la final am introdus si MindJet MindManager 2012.

Test case: Project management fast road map

Despre Coggle:

Instrument on line   conectare integrate cu  autentificare Google sau standalone  fara limitare a sistemului de operare. Prezinta avanteajele  platformelor on line, bune capabilitati de share a informatiei. Utilizare intuitiva capabilitati reduse insa in flexibilitatea identificarii si relationarii obiectelor din mappa.

coggle Project scope

Despre FreeMind :

Platforma  ce necesita instalare pe  un PC  disponibil  versiune  Windows , Linux cat si pentru Mac  Construit pe platform Java .

Editate intuitiva,  capabilitati sporite fata de Coggle, functii de export pdf , png  si import inclusive din Coggle . Am intampinat  totusi dificultati in editarea obiectelor si relationarea lor .

free mind project scope

Despre MindJeyt MindManager 2012 :

Platforma  ce necesita instalare pe  un PC  disponibil  versiune  Windows cat si pentru Mac

Editate intuitiva,  capabilitati ale platformei fiind multiple  fata de Coggle si FreeMind, functii de export  multiple pdf integrare cu Microsoft Add-ons  Word, Outlook  import inclusiv din Word .

In mod cert as spune ca pentru  349$ da merita daca il vei utiliza la intregul potential .

Mind Mapp Project scope