PENSIILE PRIVATE – SCRISOAREA DE INFORMARE ANUALA PENTRU 2011

In 15 Mai, se va incheia campania de informare anuala pentru participantii inregistrati   la fondurile de pensii administrate privat  : Pilonul 2 si Pilonul 3 (pensii private obligatorii, pensii private facultative).

Toti adminstratorii au obligatia sa informeze participantii care au fost inregistrati in fondurile de pensii pana la finalul anului.

Scrisoarea de informare anuala este obligatorie si este gratuita si se expediaza postal la ultima adresa de corespondenta pe care participantul a comunicat-o administratorului.

Forma si continutul scrisorii:

Forma scrisorii este reglementata de catre CSSPP prin cadrul legislatiei secundare elaborate respectiv normele Nr.10/2010 si Nr.11/2010  si completarile ulterioare privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul de pensii private.

Continutul scrisorii are caracter individual pentru fiecare participant si  prevede informatii depsre actionariatul administratorului, informatii despre auditorul fondului de pensie, in forma tabelara se regasesc informtii financiare privind situatia detaliata a contributiilor incasate in fiecare luna in parte pentru anul financiar inchieiat.

Ultima sectiune a scrisorii prevede un mesaj oficial din partea CSSPP privind  educarea, informarea si transparenta sistemului privat de pensii.

Pentru consultarea on-line a conturilor individuale se pot accesa portalurile administratorilor.

Pilonul II

Pilonul III

Sursa http://www.csspp.ro/acces-cont-individual

Statisitici generale fonduri si  participanti

Conform statisiticilor oficiale erau inregistrati  :

Pilonul 2 – 5.516.024 participanti si

Pilonul 3 –  260.379 participanti  la 31 Decembrie 2011

Sursa seriilor statistice CSSPP http://www.csspp.ro/date-statistice-pilonul-2/2011-12-31

Sursa legislatiei secundare CSSPP http://www.csspp.ro/legislatie/4

Leave a Reply

Your email address will not be published.